Uus tehing: Kyocera Unimerco ostis Leedu töötstusettevõtte Garsdalo Medienos Technologija.

Kyocera Unimerco ostis Leedu ettevõtte Garsdalo Medienos Technologija, spetsialiseerunud tööriistade ja masinate pakkuja puidutööstustele

Müüja Ostja
Eraisik

Kyocera Group tütarettevõte, mis vastutab tööstuslike lõikevahendite tootmise ja müügi eest, Kyocera Unimerco A/S on sõlminud lepingu omandamaks 100% osalust ettevõttes UAB Garsdalo Medienos Technologija (edaspidi „Garsdalo“), Leedus baseeruva ettevõtte, mis on spetsialiseerunud puidutööstustele mõeldud tööriistade ja masinate tootmisele ja turustamisele. Läbi antud ettevõtte ostu loodab Kyocera Unimerco tugevdada oma positsiooni puidutööstussektori tööriistade äris, mis hetkel on keskendunud Põhja-Euroopale.

1998. aastal Leedus asutatud Garsdalo spetsialiseerub Polükristalliliste teemant (PCD) tööriistade valmistamisele, pakkudes lisaks ka teritamisteenust ning tööriistade ja seadmete tarnet. Ettevõte annab tööd 42 inimesele ja omab Vilniuse lähedal tipptehnoloogilist tootmistehast. Garsdalo ekspordib oma tooteid rohkem kui kümnesse riiki Euroopas.

„Meil on hea meel, et oleme jõudnud kokkuleppele ühe oma pikaajalise partneriga – oleme teinud Kyocera Unimerco’ga koostööd alates ettevõtte asutamisest aastal 1998. Olles suure grupi osa tagab Garsdalo edasise arengu olles juhtiv tööriistade pakkuja puidutööstustele regioonis ning lisaks loob uusi võimalusi meie klientidele“ ütles Ole Garsdal, Garsdalo tegevjuht ja asutaja.

Tegemist on Kyocera Unimerco esimese ostutehinguga Ida-Euroopas. Tehingu sulgeti 25. aprill 2015. Tehinguväärtus ei ole avalik.

Keystone Advisers tegutses müüja eksklusiivse finantsnõustajana. Müüja juriidiline nõustaja oli Glimstedt. Kyocera Unimerco nõustajateks olid KPMG, Plesner and LAWIN.

Kyocera Unimerco Grupist

Kyocera Unimerco A/S on rahvusvaheline tootmis-, edasimüügi- ja teenusettevõte. Ettevõte koosneb  tööriistade divisjonist (Kyocera Unimerco Tooling) ja kinnitusvahendite divisjonist (Kyocera Unimerco Fastening). Grupp asutati Taanis 1964. aastal Unimerco nime all. Aastal 2011 omandas ettevõtte Kyocera Groupi Saksamaal baseeruv allüksus Kyocera Fineceramics GmbH.

Kyocera Corporation (NYSE:KYO) (TOKYO:6971), Kyocera Groupi emaettevõte alustas 1959. aastal keraamika tootjana. Kombineerides oma tooteid metalliga ning lisades juurde tehnoloogia, on Kyocera tõusnud juhtivaks elektrooniliste komponentide tootjaks mitmes valdkonnas, sealhulgas printerite, koopiamasinate, päikesepaneelide, telefonide, pooljuhtide, lõikeseadmete ja tööstusliku keraamika valdkondades. Finantsaastastal, mis lõppes 31. märtsil 2014 aastal, oli ettevõtte käibe 1.45 triljonit jeeni (umbes 14.1 miljardit dollarit). Lisaks on Kyocera Thomson Reutersi „Top 100 globaalse innovaatori“ nimekirjas ning asub 531. kohal Forbes’i 2000 kõige suurema börsiettevõtte hulgas.

Lisainfo:

Karolis1
KAROLIS RŪKAS

+37052487677
Saada Email